cart
Dé kappersgroothandel sinds 1928
clock
Voor 14:00 besteld, morgen in huis
perfume
Gratis verzending vanaf €100 excl. BTW
truck
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar

Alles over Hair Glossing

Glanzend haar, dat kennen we wel. Maar hoe zit het met hair glossing? Hair Glossing is een glansverhogende en toonverbeterende kleurservice. Deze subtiele kleur- en conditioneringsbehandeling geeft het haar ongelofelijke spiegelachtige glans en is toepasbaar op alle haarkleuren, haartypes en texturen. In dit blog lees je alles over Hair Glossing, de verschillende services en Hair Glossing Treatments.

Wat is hair glossing?

Hair Glossing is een glansverhogende service die toegepast kan worden op elke haarkleur om de kleur subtiel te veranderen en glans toe te voegen. Hair Glossing kan zelfs op ongekleurd "virgin" haar toegepast worden voor een geweldige glansboost. Van blondines tot brunettes en roodharigen, de Hair Glossing Treatment zorgt voor een spiegelachtige glans op elke haarkleur. Dit maakt de glansbehandeling een low-commitment service. Ideaal voor klanten die hun haar nog nooit eerder gekleurd hebben, maar wel verlangen naar een prachtige glans. 

Hair Glossing wordt ook wel beschouwd als het best bewaarde geheim in de kappersbranche. De service is een tijdsbesparende manier om dof haar nieuw leven in te blazen. De service kan vaak binnen een uur al uitgevoerd worden. Zo staan je klanten snel weer buiten met een prachtige, glanzende coupe. Hair Glossing is ook een goede keuze voor blondines om de kleur op te frissen en koperachtige tinten te neutraliseren.

Hair Glossing is het antwoord op de Glowy trend in de beautysector, maar dan voor het haar. Trends zoals glass-hair hebben de populariteit van Hair Glossing onwijs verhoogd. De service wordt door stylisten wereldwijd al jaren uitgevoerd als geheim wapen om de haarkleur elke keer weer prachtig te krijgen. Het resultaat is een hoogglans, spiegelachtige reflectie op het haar. 

Oogverblindende glans

Hair Glossing is geschikt voor elke haarkleur, zelfs voor nooit eerder geverfd haar. Een Clear gloss kleurt het haar niet, maar geeft wel prachtige glans en een gezondheid-boost aan het haar.

Gloss & Tone

Glans & toning in één? Daar is een Hair Glossing treatment perfect voor! Een gloss toner helpt met het perfectioneren van de kleur. Lichter, donkerder, assiger of juist warmer. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Levendige kleur met glans

Wauw wat een kleur! Gebruik een Hair Glossing Treatment om de recent gecreëerde haarkleur extra vibrance en glans te geven. Ook geschikt voor het neutraliseren van ongewenste warmte.

Wanneer moet je voor een hair glossing treatment gaan?

Hair Glossing is een zeer veelzijdige service die geschikt is voor een variatie aan verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan:

1. Glans toevoegen aan haar dat dof is geworden

2. Tonen of perfectioneren van de haarkleur

3. Verhogen van de glans voor een mirror-like resultaat

4. Til het haar naar een hoger niveau zonder de kleur te veranderen

5. Beschermende en onderhoudende service van de haarkleur

Hair Glossing Treatments

Veel gestelde vragen over Hair Glossing

Wat is Hair Glossing?

Hair Glossing is een kleurservice die met name focust op het toevoegen van een prachtige glans aan het haar. De service is geschikt voor veel verschillende behandelingen. Hair Glossing is meestal een semi-permanente formule die een subtiele kleur kan geven aan het haar. Daarnaast is de behandeling zeer geschikt voor het tonen van het haar, het neutraliseren van ongewenste warmte en het opfrissen van doffe haarkleuren. Hair Glossing is geweldig voor geverfd of chemisch behandeld haar. Naast het opfrissen van de kleur zorgt Hair Glossing er ook voor dat het haar een gezondheidsboost krijgt. Hair Glossing is ideaal voor blondines en brunettes die brassy zijn geworden of geverfde lokken die een doffe kleur hebben gekregen. Hair Glossing is ook verkrijgbaar in een clear formule. Hierbij wordt het haar niet voorzien van een kleurtje, maar profiteer je wel van extra glans en een gezonde haarboost! Dit maakt Hair Glossing perfect voor "virgin" ongekleurde haartypes, die wel interesse hebben in een glansboost. De glansbehandeling is een low-commitment service die vaak al binnen een uur uitgevoerd kan worden bij de kapper. 

Is Hair Glossing een alternatief op haarkleuring?

Hair Glossing kan zeker een alternatief zijn op een haarkleuring. Blondines kunnen er goed mee weg komen door het haar in verschillende tinten te laten glossen. Met een assige of juist warme glossing treatment creëer je al snel een compleet andere look. Bij zeer licht haar kan Hair Glossing ingezet worden om de toon van het haar te corrigeren (bijvoorbeeld bij teveel ongewenste warmte). Hair Glossing is ook geschikt om grijs haar te blenden met de gekozen haarkleur. Dit is alleen geschikt als er niet te veel grijs haar is. 

Hair Glossing wordt ook vaak in combinatie met een kleurservice aangeboden. Wil je genieten van een prachtige, levendige haarkleur? Vooral rode tinten hebben de neiging om snel dof te worden. Professionals raden aan om 4-6 weken na de kleurservice terug naar de salon te komen en een Hair Glossing treatment uit te voeren. Met bijvoorbeeld koperkleurige tonen wordt de haarkleur opgefrist en krijg het een extra glansboost. Zo kun je er weer een paar weken tegenaan, tot je volgende kleur-afspraak. Over het algemeen blijft een haarglansservice 6-8 weken zichtbaar. Het advies voor een glossing behandeling kun je het beste in de salon geven, afhankelijk van de kwaliteit en de staat van het haar. Voorbeelden van gekleurd haar en glossing onderhoud zijn:

  • Voor rood/strawberry-blonde: Rood is een kleur die snel vervaagt. Om dit te onderhouden wordt vaker glossen aanbevolen, afhankelijk van hoe verzadigd de kleur is. Donkerrood of kastanjebruin haar heeft meestal minder kleur nodig. Strawberry Blonde heeft meer onderhoud nodig. 

  • Voor donker/lichtblond: Ook hier geldt, afhankelijk van de toon van het haar is er frequenter een glossing behandeling nodig. Denk aan zilverblond, platinumblond of heel bleek wit. Deze kleuren kunnen er snel dof en onverzorgd uit zien. Met een Glossing behandeling wordt de levendigheid benadrukt. Bovendien kun je tussendoor opgekomen warmte weer neutraliseren voor een koel resultaat. 

  • Voor donkerder haar: donkerdere tinten kunnen vaak goed wegkomen met minder kleurservices. Om een donkere haarkleur toch die mirror-like shine te geven is het raadzaam om 4-6 weken na de kleurservice weer een glossing behandeling uit te voeren.  

Om erachter te komen welke Glossing service geschikt is voor je klant is het belangrijk om eerst te achterhalen wat de prioriteiten zijn. Wil je warmte neutraliseren en de haarkleur assiger maken? Probeer je het haar donkerder te maken? Of is de enige wens om glans toe te voegen en het haar er gezonder uit te laten zien? Stel de prioriteit vast samen met de klant en kies voor de juiste Glossing Treatment.

Wat is het verschil tussen een Hair Gloss en een Hair Glaze?

Hair Glossing en Hair Glazing zijn beide tijdelijke, non-committal behandelingen die vanzelf weer verdwijnen. Beide treatments geven het haar een geweldige glans, maar wat is nou het verschil tussen een gloss en een glaze? Meestal wordt een Hair Gloss in de salon aangebracht. Het is een semi-permanente haarverf (met of zonder kleur) waarbij perioxide wordt gebruikt. Hierdoor kan de glans diep in de haarschubben duiken. Bij Hair Glossing heb je dan ook tot wel 4-6 weken resultaat, of gemiddeld 20 wasbeurten. Een Hair Glaze is meer een diep-conditionerende treatment. Een Glaze bevat geen ammoniak of peroxide en geeft maximaal 1 week resultaat. Hair Glazing kan zowel in de salon als thuis worden gedaan. 

Wanneer kun je voor een Hair Glossing Treatment gaan?

Zoals eerder vermeld is een Hair Glossing Treatment geschikt voor veel verschillende services. Eigenlijk kan elke klant wel profiteren van deze service als ze verlangen naar glanzend en gezond uitziend haar. Wij zetten de belangrijkste services overzichtelijk voor je op een rij:

  1. Glans en kleur toevoegen aan haar dat dof is geworden: de zomer periode kan grote schade aanrichten aan je geliefde haarkleur. Zo kan een mooie, blonde balayage koperachtig worden door veel tijd door te brengen in een zwembad. Geblondeerde lokken kunnen zelfs groen uitslaan door teveel aanraking met chloor! Ook de zon en zout water uit de zee kunnen van invloed zijn op de haarkleur. Voorkomen is de beste remedie! Maak voor je vakantie een afspraak bij de kapper voor een Hair Glossing behandeling. Dit dicht de haarschubbenlaag af zodat schadelijke factoren minder invloed hebben. Bovendien houdt het je lokken super glad en zacht. Hallo gezond uitziend haar!

  2. Tonen of perfectioneren van de haarkleur: stylisten gebruiken een Hair Glossing service vaak na een reguliere kleurbehandeling om precies de juiste tint te bereiken. Bijvoorbeeld voor een frisse balayage met subtiele, natuurlijke tinten. Dankzij de koperbestrijdende krachten van een hair glossing treatment is de service ook ideaal om ongewenste warmte te neutraliseren. Fleurt elke variatie van blond op, laat het haar glanzen en zacht aanvoelen. Hair Glossing is ook ideaal om kleuren naadloos in elkaar over te laten lopen. Van goudblond naar roségoud? Geen probleem! 

  3. Verhogen van de glans voor een mirror-like resultaat: staan glanzende lokken op jouw beauty wishlist? Een glansbehandeling zal je de meest glanzende look ooit geven! Ook als het haar al glans bevat kun je een Hair Glossing Treatment uitvoeren voor een echt mirror-like resultaat. 

  4. Til het haar naar een hoger niveau zonder de kleur te veranderen: goed nieuws voor iedereen die zijn natuurlijke haarkleur omarmt, maar toch voor een verrijking wilt gaan. Til het haar naar een hoger niveau door een geweldige glans toe te voegen met een transparante glossing service. Ideaal voor klanten met nog nooit eerder gekleurd haar, die op zoek zijn naar een low-commitment behandeling om hun haar nét dat beetje extra te geven.

  5. Beschermende en onderhoudende service van de haarkleur: een haarglansbehandeling tussen salonbezoeken door verlengt de levensduur van de haarkleur. De haarkleur kan vervagen door blootstelling aan de zon, te vaak wassen of bijvoorbeeld styling met hete tools zoals krul- en stijltangen. Door 4-6 weken na de kleurservice terug te keren naar de salon voor een Hair Glossing treatment verleng je de haarkleur met 4-6 weken en kun je er weer even tegenaan, voordat je weer gaat kleuren. Een Hair Glossing Treatment is je beste vriend om dofheid te verslaan en een levendige haarkleur terug te krijgen. 

Lees meer

  1. Alles over Hair Frosting

  2. Alles over highlights

Bekijk alle blogs
Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken