cart
Dé kappersgroothandel sinds 1928
clock
Voor 14:00 besteld, morgen in huis
perfume
Gratis verzending vanaf €100 excl. BTW
truck
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar

Ontdek Bonacure Scalp Care van Schwarzkopf Professional

Een gezonde hoofdhuid vormt de basis voor mooi en gezond haar. Ervaar je problemen zoals droogheid, jeuk, roos, gevoeligheid, dunner wordend haar of haaruitval? Lees dan vooral verder en ontdek de nieuwe Bonacure Scalp Care lijn van Schwarzkopf Professional!

Gezond haar start bij een gezonde hoofdhuid. De hoofdhuid bestaat namelijk uit tot 100.000 follikels die elk één groeiende haar bevatten. De hoofdhuid heeft net zoals de rest van de huid verschillende behoeften om optimaal gezond te blijven. Een slechte gezondheid en/of slechte verzorging van de hoofdhuid kunnen dan ook geassocieerd worden met problemen zoals roos, huidirritatie, breekbaar haar, glansloos haar en zelfs vroegtijdige haaruitval. Geef je haar en de hoofdhuid de nodige verzorging met de vernieuwde Bonacure Scalp Care lijn van Schwarzkopf! Ontdek in dit blog welke Scalp Care lijn het beste bij jouw hoofdhuidprobleem past, zodat jouw haren snel weer kunnen stralen.

De hoofdhuid is waar haarverzorging begint

Breng de hoofdhuid in balans en verzeker de toekomstige kwaliteit van het haar met de juiste haarverzorging. Alle producten van Schwarzkopf Bonacure Scalp Care zijn ontwikkeld door haar- en hoofdhuidspecialisten en zijn dermatologisch goedgekeurd op geschiktheid voor verschillende behoeftes van de hoofdhuid. De formules zijn verrijkt met Superfood Complex en huidverzorgende ingrediënten.

Wat is jouw hoofdhuid probleem?

Bonacure Scalp Care Anti-Dandruff

Roos is een veel voorkomende, hardnekkige en vervelende aandoening van de hoofdhuid. Roos zijn kleine, witte velletjes op de hoofdhuid. Deze zitten vaak ook los en kunnen zichtbaar zijn in het haar en op de kleding. Dit kan onzeker maken, jeuk opleveren en erg vervelend zijn. De cellen van de hoofdhuid vernieuwen zich continu. Heb jij last van roos? Dan vernieuwen deze cellen zich 2x zo snel als normaal. Hierdoor laten er ook 2x zoveel velletjes los en die zie je terug als droge roosschilfers. Soms werken de kliertjes van de huid ook 2x zo snel. In dat geval produceert de hoofdhuid ook meer talg en ervaar je vette roosschilfers.

Roos kan verschillende oorzaken hebben. Soms is de oorzaak onduidelijk, maar de klachten kunnen zeker verergeren door stress, sommige soorten eten of drinken, zeep en koude, droge lucht. Gelukkig is roos niet besmettelijk of gevaarlijk. Ook kan het geen kaalheid veroorzaken. Wél kan het erg vervelend zijn en daar komt Bonacure Scalp Care Anti-Dandruff met de oplossing!

De Anti-Dandruff lijn is verrijkt met Superberries & AHA. Superberries geven een boost van antioxidanten en vitaminen om de beschermende barrière van de huid te versterken en de afweer te ondersteunen dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen. AHA verwijdert vuil en verontreinigende stoffen, terwijl de hoofdhuid gehydrateerd blijft. Daarnaast breekt het dode huidcellen af om het natuurlijke vochtgehalte van de huid te verbeteren.

De shampoo verwijdert effectief zichtbare roosvlokken van de hoofdhuid en maakt het haar weer soepel en glanzend. In combinatie met het serum werken krachtige, schimmelwerende eigenschappen om toekomstige roosvorming te voorkomen. De producten kunnen zowel bij droge als bij vette roos gebruikt worden.

Bonacure Scalp Care Soothing

Voelt de hoofdhuid trekkerig of gevoelig aan en heb je vaak last van jeuk op het hoofd? Grote kans dat een droge hoofdhuid de reden is. Een veel gemaakte fout is dat droge hoofdhuid wordt gezien als roos. Er kunnen namelijk ook kleine schilfers zichtbaar zijn door het krabben. Echter gaat een anti-roos shampoo in dit geval niet werken en kan het de klachten zelfs verergeren.

Hoe herken ik een droge hoofdhuid?

  • De hoofdhuid voelt droog, trekkerig en jeukend aan.

  • Je ziet fijne, witte en droge schilfertjes.

  • De hoofdhuid is ruw, rood en/of schraal.

  • Bij extreem droge hoofdhuid kan er ook sprake zijn van haaruitval.

  • Je hebt vastgesteld last van huidaandoeningen zoals seborroïsch dermatitis, seborroïsch eczeem of psoriasis en dit trekt door op de hoofdhuid.

Droge hoofdhuid kan vele oorzaken hebben. Bij huidproblemen zoals psoriasis, veroudering van de huid, genetische factoren, hormonale veranderingen, stress, ongezonde voeding of in de winter als de verwarming aan staat, kan je last hebben van een drogere hoofdhuid. Bij droge huid pakken we vaak direct voedende crème of bodylotion, maar wist je dat je hoofdhuid ook behoefte heeft aan extra voeding bij droogte? Hierbij biedt Bonacure Scalp Soothing de oplossing!

De Scalp Soothing lijn is verrijkt met Boerenkool en Madecassoside. Boerenkool is rijk aan vitamine A, B, C, K, antioxidanten, Omega-3 en Omega-6. Deze antioxidanten helpen om ontstekingen te verminderen en vetzuren helpen om de hoofdhuid te voeden. Madecassoside is een puur actief ingrediënt van Centella Asiatica bladeren met kalmerende eigenschappen voor de huid. Daarnaast helpt dit ingrediënt om de vocht inbrengende eigenschappen van de huid te verbeteren.

De shampoo kalmeert de hoofdhuid en versterkt de haarstructuur. In combinatie met het serum wordt het vochtgehalte van de hoofdhuid in balans gebracht en zijn jeuk en een trekkerig gevoel verleden tijd.

Bonacure Scalp Care Root Activating

Haaruitval en dunner wordend haar is confronterend. Zeker als je nog jong bent of je nog te jong voelt hiervoor. Iedereen verliest dagelijks 100 tot 120 haren. Dit is normaal en dit heb je vaak niet door, omdat deze haren ook weer aangroeien. Door stress, medicijnen, ziektes, ouder worden, ongezonde voeding, hormoonverandering na een zwangerschap, gewichtsverlies en andere factoren kan het proces van haaruitval versnellen. Dit merk je doordat je meer losse haren vind in bijvoorbeeld je borstel of het doucheputje. In ernstige gevallen kan het zelfs kale plekken veroorzaken. Heb jij last van pathologisch haaruitval? Raadpleeg dan altijd een dokter of arts.

Heb jij last van dunner wordend haar dat kracht en dichtheid mist? Hierbij biedt Bonacure Root Activating de oplossing! De producten activeren op zachte en effectieve wijze de haarwortels. Het vermindert niet-pathologisch haarverlies al na 6 weken en versterkt het haar tot wel 40%. Hierdoor krijgt je haar een betere kwaliteit en meer volume.

De Root Activating lijn is verrijkt met Guaraná en Biotine. Guaraná bevat bijna 2x zoveel cafeïne als een gewone koffieboon en bevat een hoog gehalte aan antioxidanten om de haarzakjes te stimuleren. Biotine is een in water oplosbare vitamine die het lichaam helpt om vetten, koolhydraten en eiwitten te metaboliseren. Biotine draagt bij aan de eiwitsynthese en meer specifiek aan de keratineproductie van het haar. Dit helpt om de kracht en vitaliteit van het haar te verhogen.

De shampoo reinigt het haar mild en zorgt er voor dat de micro-circulatie van het bloed in de hoofdhuid gestimuleerd wordt en de hoofdhuid weer in balans komt. Het serum stimuleert de haarwortels voor minder niet-pathologisch haaruitval en tot wel 40% sterker haar.

Clean Performance

Alle Bonacure lijnen van Schwarzkopf hebben Clean Performance formules met enkel verantwoorde ingrediënten. Zo ook de Bonacure Scalp Care lijn. De formules zijn vrij van SLS/SLES sulfaten, siliconen, parabenen, minerale oliën, phtalaten, microplastic en kunstmatige kleurstoffen. De producten zijn 100% veganistisch en de verpakkingen zijn gemaakt van tot 97% gerecycled materiaal. De verpakkingen zelf zijn volledig recyclebaar, zowel van binnen als van buiten. Dit is fijn voor jouw haar en voor het milieu!

Lees meer

  1. Winter haarverzorging tips

  2. FarmaVita Bioxil

  3. FarmaVita Farma Noir

  4. FarmaVita Tricogen

Bekijk alle blogs
Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken