cart
Dé haarexpert sinds 1928
clock
Voor 14:00 besteld, morgen in huis
perfume
Gratis verzending vanaf €49 incl. BTW
truck
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar

Voorkappers Tips:

1 30 177 Resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 30 177 Resultaten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Scharen

Op zoek naar een professionele kappersschaar waar je uren mee kunt werken, zonder schouder- of armklachten te krijgen? Bij Voorkappers vind je een uitgebreid assortiment een kappersscharen die aan jouw wensen en eisen voldoen. Bekijk kappersscharen van kwaliteitsmerken zoals Jaguar Solingen, E-Kwip, Joewell, Olivia Garden en Kessaku.

Onze kapper scharen collectie

Wij bieden een prachtig assortiment kappersscharen aan, van verschillende topmerken zoals Kessaku, Joewell, Jaguar Solingen, E-Kwip en nog veel meer. De kappersscharen zijn van de beste kwaliteit en gaan lang mee.

Een professionele kappersschaar kopen?

Wat is een kapper zonder kappersschaar? Een kappersschaar is misschien wel dé belangrijkste tool voor een kapper. Waarom zou je investeren in een professionele kappersschaar? Het antwoord is simpel. Je gebruikt een kappersschaar constant en hoe comfortabeler jij knipt, hoe efficiënter je kunt werken. Alle kappersscharen in ons assortiment zijn speciaal ontworpen voor kappers. Ook hebben we geschikte kappersscharen voor beginners en gevorderde kappers.

Welke kappersschaar is geschikt voor mij?

De keuze is reuze op het gebied van professionele kappersscharen. Zo zijn er verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Houdt jij meer van een klassiek, recht model? Of vind je een ergonomische offset kappersschaar fijner knippen? Een offset kappersschaar staat precies naar de vorm van je hand. Dit betekend dat het duimoog lager staat dan het oog waar de wijsvinger doorheen gaat. Het is belangrijk dat de houding voor jou natuurlijk aan voelt en niet geforceerd. Dan zul je het langst fijn met de schaar kunnen knippen. Daarnaast is het van belang of je links- of rechtshandig bent. De meeste kappersscharen zijn gemaakt voor rechtshandigen, maar wij hebben ook modellen voor linkshandige kappers in ons assortiment.

Ook hebben we kappersscharen mét of zonder pinksteun in het assortiment. Op de pinksteun kan, zoals het woord doet vermoeden, je pink rusten tijdens het knippen. Dit zorgt ook voor een ontspannen werkhouding. Zit de pinksteun voor jou in de weg? Neem dan een model zonder pinksteun of met een afneembare pinksteun.

Bij Voorkappers vind je knipscharen en effileerscharen. Wij leggen het verschil uit.

Knipschaar: dit is een professionele kappersschaar bedoeld om mee te knippen, bij te punten of om te slicen.

Effileerschaar: dit is een professionele kappersschaar met allemaal kleine tandjes die bedoeld zijn voor het uitdunnen van het haar. Een effileerschaar heeft 2 getande bladen en heeft daarmee een hoog uitdunnend vermogen. Er bestaan ook coupescharen, die hebben één getand blad en één glad blad.

Coupeschaar: dit is een professionele kappersschaar om haar voorzichtig uit te dunnen en op te knippen. Een coupe schaar heeft verschillende snijbladen, 1 met effileertanden en 1 zonder. Door de verschillende snijbladen wordt het haar gelijkmatig uitgedund.

Vaak heb je zowel een knipschaar als een effileerschaar nodig in de kapsalon om diverse kapsels te kunnen creëren. Wil je extra voordelig jouw professionele kappersscharen inslaan? Kies dan voor een professionele scharenset voor kappers. Hierin zit een knipschaar én een effileerschaar.

Onderhouden en reinigen van je kappersschaar

Het reinigen van een kappersschaar is belangrijk om de prestaties van je schaar te verbeteren. Na elk gebruik moeten de scharen grondig worden schoongemaakt met een zachte doek om haren en producten te verwijderen. Gebruik een geschikt reinigingsmiddel om de schaar schoon mee te maken. Droog de schaar daarna goed af om roestvorming te voorkomen. Regelmatig oliën van de schroef zorgt voor soepele bewegingen en voorkomt slijtage.

Verschillende kniptechnieken met kappersscharen

Hoe het snijblad is geslepen kan invloed hebben op de kniptechniek die je wilt uitvoeren. Sommige kappersscharen zijn licht gebogen aan de binnenkant. Dit noemen we convex snijbladen. Andere kappersscharen zijn juist aan beide kanten vlak. Wil je slicen met jouw kappersschaar? Dan gaat dat gemakkelijk met een convex geslepen schaar. Wil je een kappersschaar die langer mee gaat? Dan zijn rechte kappersscharen vaak beter, omdat die zich gemakkelijker laten slijpen door het rechte blad en daardoor gemiddeld langer mee gaan.

Verleng de levensduur van jouw professionele schaar

Keuze gemaakt? Yes, nu kun jij lekker aan de slag met jouw kappersschaar. Wil je extra lang genieten van jouw nieuwe schaar? Dan is goed onderhoud van groots belang. Verwijder na ieder gebruik de losse haartjes van de snijbladen met een zachte doek en verzorg de schaar regelmatig met een speciale onderhoudsolie voor kappersscharen om het scharnier soepel te houden.

Ontdek vandaag nog ons assortiment aan kappersscharen en neem gerust een kijkje op de website.

Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken