cart
Dé haarexpert sinds 1928
clock
Voor 14:00 besteld, morgen in huis
perfume
Gratis verzending vanaf €49 incl. BTW
truck
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar
 

Wat zijn de 5 stylingsproducten?

Niet alleen vrouwen maar ook mannen vinden een goed kapsel belangrijk. Steeds meer mannen maken gebruik van stylingproducten om een mooi kapsel te creëren. Maar welk product is nou goed om te gebruiken?

Op deze pagina speciaal voor mannen, vertellen we een hoop over de verschillen tussen gel, clay, wax en pomade. Met deze verschillende soorten producten kan je ook verschillende haarlooks creëren. De meeste mensen kennen deze producten, maar wat voor ingrediënten zitten in deze producten en zijn ze op oliebasis of waterbasis gemaakt? Om achter deze informatie te komen raden we je aan om verder te lezen!

Na het lezen van deze pagina, weet je wat de verschillen zijn, wat voor kapsels er gecreëerd kunnen worden en wat voor ingrediënten er in deze producten zitten. Om een handje te helpen hebben wij professionele en goedwerkende stylingproducten onder aan de pagina gezet. Zo heb je een beter beeld en kan je een goede keuze maken, die gebaseerd is op de gegeven informatie.

De verschillen tussen pomade, wax, clay, gel en paste

 

Uitleg over de 5 stylingsproducten 

 

Pomade
Pomade is al jaren het stylingproduct die een geweldig kapsel creëert bij mannen. Pomade is vet en is dan ook moeilijk uit het haar te verwijderen. Echter zijn er 2 varianten van Pomade. Pomade op oliebasis en pomade op waterbasis. Een pomade op oliebasis is steviger en heeft een krachtigere hold. Echter is pomade op oliebasis moeilijker uit het haar te wassen, omdat olie niet in water oplost. Pomade op waterbasis zorgt ervoor dat het haar harder wordt omdat deze sneller droogt dan een pomade op oliebasis.

Wij adviseren om voor pomade op waterbasis te kiezen als je een maximale glans wilt creëren. Tevens kan je er ook voor kiezen om een klein beetje van pomade op oliebasis te gebruiken, zodat je stevigheid krijgt. Nadat je gebruik hebt gemaakt van een pomade op oliebasis, kan je het kapsel af werken met een pomade op waterbasis zodat je alsnog een glans in het haar creëert.

 

 

Haarwax
Een haarwax zoals Schwarzkopf Osis+ wordt vaak gekozen door mannen. Een haarwax geeft het kapsel namelijk een matige, medium hold en is dan ook een veilige keuze. Toch zijn haarwaxen verschillend. Er zijn haarwaxen met een extreem glanzende afwerking en waxen die voor een matte afwerking zorgen.  

Haarwaxen zijn vaak hard en droog van structuur. Echter zijn er 2 soorten haarwaxen. Een haarwax op oliebasis en een haarwax op waterbasis. Een haarwax op waterbasis droogt sneller en wordt harder dan een haarwax op oliebasis. Een haarwax op oliebasis is moeilijk uit het haar te krijgen omdat olie niet in water oplost. Een haarwax is voor ieder haartype geschikt!

 

 

Haarklei/clay
Een haarklei is een stylingsproduct die voor een sterke hold en een matte finisch zorgt. Tevens maakt een haarklei het haar voller en zorgt het haarproduct voor een vol volume. Dit product raden wij aan bij mannen die wat dunner haar hebben. Een haarklei zoals L'Oréal Homme Clay is perfect voor een wilde en ruige look. Een haarklei raden wij niet aan bij heren die dikker en voller haar hebben. De klei kan minder goed verdeelt worden door het haar vanwege de stroefheid.

 

 

Haargel
Een haargel kan je eigenlijk goed vergelijken met een pomade op waterbasis. De grootste overeenkomst is dat een haargel en een pomade op waterbasis allebei natte producten zijn. Echter is een haargel nog natter van structuur. Een haargel droogt nog harder op in het haar dan een pomade op waterbasis. Toch is de hold van een haargel een stuk lager dankzij de natheid van de gel.

Echter is er wel een nadeel aan een haargel. Het kapsel kan maar een keer in model gebracht worden en het is dus niet mogelijk om het kapsel gedurende de dag te veranderen. Het is raadzaam om geen gel te gebruiken bij heren die wat dunner haar hebben. Door een haargel kijk je namelijk meer op de hoofdhuid en het haar plakt sneller aan elkaar vast.

 

 

Styling paste
Als je een haarklei en haarwax met elkaar mixt dan krijg je een styling paste. Dit is een mixproduct die een minder sterke hold heeft en minder stroef is dan een haarklei. Tevens creëert een styling paste hetzelfde resultaat als een haarwax. Een styling paste is gemakkelijk te verdelen in het haar en je kan dit product meerdere keren gebruiken om het kapsel opnieuw te stylen. Vergeleken met een haarklei is een styling paste geschikter voor heren met wat voller en dikker haar. Een paste kan je ook aanbrengen in nat haar. De styling paste zorgt dan voor meer hold en stevigheid in het haar. Tevens heb je dankzij de waterbasis geen problemen met een opstapeling van het product en kan je het product makkelijk uitwassen.

Het is mogelijk dat je na het lezen van deze informatie toch nog vragen hebt over deze vijf producten. Het is dan ook mogelijk om de klantenservice te bellen of te mailen voor vragen. Onze klantenservice is te bereiken op het nummer 0229-552-244 en via de e-mail klantenservice@voorkappers.nl.

De 5 stylingsproducten

 • Vines Vintage Fiber Pomade

  Vines Vintage Fiber Pomade

  Vines Vintage Fiber Pomade 125ml is een pomade op waterbasis. Deze pomade is perfect om te gebruiken voor het creëren van meerdere looks en is ideaal voor het restylen van je look.

 • Schwarzkopf Osis+

  Schwarzkopf Osis+

  Schwarzkopf Osis+ is een haarwax met een soepele structuur die het haar niet verhard. Met deze haarwax kan je het haar restylen en het geeft het haar een mooie natuurlijke glans mee.

 • Matrix Controller Gel

  Matrix Controller Gel

  Matrix Controller Gel 200ml is een fijne haargel met sterke hold die voor extra glans en structuur zorgt. Het haar wordt niet plakkerig en de gel is er gemakkelijk weer uit te wassen.

 • L'Oréal Homme Clay

  L'Oréal Homme Clay

  L'Oréal Homme Clay is een klei die het kapsel met een mat effect afwerkt. De kleipasta heeft holdfactor 5 die voor een langdurig resultaat zorgt. Deze klei is voor ieder haartype geschikt.

 • Morgan´s Matt Styling Paste

  Morgan´s Matt Styling Paste

  Morgan´s Matt Styling Paste is een medium hold styling paste. Deze paste geeft een mat effect en heeft een romige textuur. Tevens creëert deze styling paste een natuurlijke look.

 

Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken