cart
Dé kappersgroothandel sinds 1928
clock
Voor 14:00 besteld, morgen in huis
perfume
Gratis verzending vanaf €100 excl. BTW
truck
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar

Do's & Don'ts: haarverzorging tips voor blond haar

Hi Blondie! Heb jij blond haar? Dan weet je vast dat je haar veel verzorging en aandacht nodig heeft om te stralen. Daarom hebben wij de beste tips op een rijtje gezet om jouw blonde haar te verzorgen! Lees snel verder.

Blond is heel divers en bestaat in vele vormen en maten. Blonderen is één van de meest ingrijpende kleurservices in de salon, met vaak droog en beschadigd haar als gevolg. Maar wist je dat natuurlijk blond haar ook al erg kwetsbaar is? Blond haar is van nature poreuzer dan donkerdere haarkleuren. Het wordt sneller droog, is breekbaarder en absorbeert alles door de poreusheid. Dit is fijn bij voedende en herstellende ingrediënten. Helaas absorbeert blond haar ook al het andere waar het mee in aanraking komt. Denk hierbij aan zonlicht, chloor, zeewater en andere externe factoren. Al deze factoren kunnen het blonde haar breekbaar, droog en broos maken. Ook kunnen deze factoren zorgen voor een kenmerkende oranje of gele gloed over het blonde haar. Genoeg factoren dus om rekening mee te houden! Nu gaan we de tips bespreken waarmee jij je blonde haren kan laten stralen als nooit tevoren.

Do's voor blond haar

  • Gebruik producten die speciaal zijn ontworpen voor blond haar

  • Geef je blonde haar extra voeding met een hydraterend masker

  • Gebruik altijd hittebescherming als je aan de slag gaat met hete stylingtools en föhns

  • Spoel je haren uit met koud water

  • Controleer de waterkwaliteit en detox het haar regelmatig

  • Ga regelmatig naar de kapper om je punten bij te laten werken en te voorkomen dat ze splijten

  • Gebruik SPF producten zoals een UV-spray om het blonde haar te beschermen

  • Gebruik bij geblondeerd haar of haar dat gelig kan worden een zilvershampoo om dit te neutraliseren

  • Gebruik herstellende maskers bij beschadigd, geblondeerd haar

  • Heb je fijn blond haar? Gebruik dan weinig conditioner en focus op de punten om volume te behouden. Gebruik daarnaast leave-in conditioner om het haar zacht te maken.

  • Meer volume en versteviging in blond haar? Gebruik dan een mousse na het douchen in nat haar.

  • Slaap op een zachte kussensloop van satijn of zijde

Don'ts voor blond haar

  • Laat zilvershampoo niet te lang inwerken

  • Was het haar niet te vaak

  • Ga niet te vaak met je handen door het haar om vettig haar te voorkomen

  • Pas op met chloor en zeewater. Draag desnoods een knotje tijdens het zwemmen

  • Blondeer of kleur je haar niet te vaak om beschadiging te minimaliseren

  • Borstel of kam het haar niet te vaak

  • Gebruik geen producten met sulfaten om de hoofdhuid in balans te houden

Tip 4: spoel altijd af met koud water

Koud douchen is niet voor iedereen weggelegd. Moet jij daar ook echt niet aan denken? Het is wel raadzaam om na het wassen je blonde haar af te spoelen met koud water. Hierdoor sluiten de haarschubben en is je haar beter beschermd tegen de externe factoren!

FAQ - veel gestelde vragen over blond haar

Mijn blonde haar wordt geel, wat kan ik hier tegen doen?

Wil je graag koel blond haar rocken, maar merk je dat je haar langzaam geel wordt? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Veel voorkomende oorzaken zijn:

  • Je haalt de verf er te vroeg uit

  • De transformatie van donkerbruin of zwart naar blond in één keer

  • Externe factoren die het haar geel maken

Thuis je haar verven of blonderen brengt risico's met zich mee. Het kan mis gaan, waardoor je haar opeens geel wordt. Ook bij de kapper kan het mis gaan. Het is altijd belangrijk dat je eerlijk bent over je kleurhistorie en je originele haarkleur. Ga voor grote haartransformaties altijd naar een professional toe en bespreek uitgebreid je wensen. Wees ook realistisch. Van donkerbruin/zwart naar blond gaat in één keer haast nooit mooi lukken.

Na verloop van tijd kan je haar ook geler worden. Als je van nature een warme toon in je haar hebt is deze kans het grootst. Ook externe factoren zoals zonlicht of roken kunnen een rol spelen in het vergelen van je haar. Om koel blond haar te onderhouden kun je af en toe een zilvershampoo gebruiken. Zo heb je langer plezier van je koele haarkleur. Ook kan een tijdelijk kleurmasker in een koel blonde tint wonderen verrichten.

Ik heb fijn blond haar en door al die maskers en conditioner hou ik geen volume over. Wat kan ik doen?

Herkenbaar probleem! Fijn blond haar kan volume verliezen of vettig worden door teveel gebruik van maskers en conditioner. Huh... maar eerder zeiden jullie toch hydrateren, hydrateren, hydrateren? Klopt. Ook voor fijn blond haar is dat erg belangrijk. Onze tip: gebruik weinig conditioner en focus vooral op de punten van het haar. Spoel grondig uit en breng vervolgens een beetje leave-in conditioner aan op handdoek droog haar. Voor extra volume raden wij aan om een verstevigende volume mousse aan te brengen bij de aanzet op handdoek droog haar. Föhn het haar vervolgens droog en va-voom! Jij hebt volume. Volumepoeder of een volumizing droogshampoo kan voor jou ook wonderen doen.

Ik zwem graag, maar chloor is schadelijk voor mijn haar. Wat kan ik doen?

Chloor is inderdaad schadelijk voor alle haarkleuren, maar vooral voor blond haar. Chloor verwijdert de natuurlijke oliën van het haar en kan zorgen voor een groene haarkleur. Het resultaat kan een droge hoofdhuid zijn met droog en breekbaar haar. Dit wil je natuurlijk niet! Probeer chloorwater dan ook te verwijden. Ben jij een fanatiek zwemmer of houdt je ervan om in de zomer in het zwembad te plonsen? Draag je haar dan in een knot of draag een badmuts. Spoel na het zwemmen je haren goed uit met chloor-loos water om de opname van chloor te minimaliseren. Extra tip: maak je haar voor het zwemmen goed nat met kraanwater. Doordat je haar al het kraanwater heeft opgenomen kan het minder chloorwater opnemen en minimaliseer je de kans op schade.

Hoe herstel je beschadigd blond haar?

Is het "te laat" en is jouw blonde haar beschadigd? Wees niet bang. Knippen hoeft niet altijd je enige optie te zijn. Afhankelijk van de schade aan je haar zijn er nog herstelmogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor herstellende producten als Olaplex of K18 om jouw lokken weer een boost te geven.

Belangrijk om te weten is dat naar de kapper gaan ook helemaal niet erg is. Het is juist goed voor je haar om regelmatig de punten bij te laten werken. Eenmaal gespleten haarpunten zijn niet meer te redden en kun je het beste laten afknippen voordat deze verder splijten.

Lees meer

  1. Help! Ik heb beschadigd haar

  2. Ontdek Wella Ultimate Repair

  3. Olaplex vs K18 - Welk leave-in masker is beter?

  4. Olaplex en alternatieven

Bekijk alle blogs
Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken