cart
Dé kappersgroothandel sinds 1928
clock
Voor 14:00 besteld, morgen in huis
perfume
Gratis verzending vanaf €100 excl. BTW
truck
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar

Tips voor het verven van grijze haren

De eerste grijze haren komen door, wat nu? Dit kan misschien confronterend zijn, maar er is geen reden voor paniek. Grijze haren kunnen de basis zijn van de mooiste looks, ook al kan het zijn dat je er (nog) niet op zit te wachten, dan is het een optie om je haar te verven. Om ervoor te zorgen dat jouw haar weer kan stralen, zetten wij hier op een rijtje wat je moet weten als je besluit je haar te verven.

Grijs worden en verven

Semi- en demi-permanent zijn geschikt voor alle soorten grijs haar, maar worden veelal gebruikt om de eerste grijstinten te verbloemen. Deze bieden tussen de 30% en 70% grijsdekking. Wanneer je toch op zoek bent naar een volledige grijsdekking is het verstandig om voor een permanente haarkleur met 100% grijsdekking te gaan. Als meer dan 50% van de haren op je hoofd grijs zijn, wordt dit aangeraden.

Lang niet alle haarverf pakt evengoed op grijs haar. Sommige kleuren bedekken de grijstinten niet goed. Het is daarom belangrijk dat je haarverf gebruikt die gemarkeerd wordt met N of 0. Dit geeft aan dat deze tint het best geschikt is om grijs haar te bedekken. Tinten die deze markering niet hebben zijn een stuk minder geschikt.

Verven

Blond

Is jouw oorspronkelijke haarkleur blond? Dan ben je een geluksvogel, want blond is niet ver verwijderd van grijs. Hierdoor is het grijze haar makkelijker weer blond te verven. Naast de standaard blonde kleur is een populaire optie om het haar asblond te verven. Dit geeft een chique look en laat je er een stuk jonger uit zien. Wij zijn in ieder geval fan!

Bruin

Heeft jouw haar oorspronkelijk een bruinachtige kleur? Dan is er ook voor jou een geschikte manier om je grijze haren weg te werken. Het is wel belangrijk om te donkere haarkleuren te vermijden, omdat deze snel een onnatuurlijk resultaat geven. Kies sneller voor een zachtbruine kleur, of gebruik highlights om grijze punten weg te werken!

Zwart

Ook de donkerbruine of zwarte haarkleur wordt niet overgeslagen. Kijk bij deze haarkleur wel goed uit met het verven van jouw haar. Veel mensen denken dat er maar één tint zwart bestaat, maar er zijn vele tinten die variëren van donkerbruin tot het diepste zwart. Neem hier wel eerder een tint te licht dan te donker, omdat te donker haar snel onnatuurlijk eruit ziet.

Waar moet je op letten bij het verven?

Stap 1: Kies de juiste verf

Lang niet alle haarverf pakt evengoed op grijs haar. Sommige kleuren bedekken de grijstinten niet goed. Het is daarom belangrijk dat je haarverf gebruikt die gemarkeerd wordt met N of 0. Dit geeft aan dat deze tint het best geschikt is om grijs haar te bedekken. Tinten die deze markering niet hebben zijn een stuk minder geschikt. Kijk daarnaast ook naar jouw originele haarkleur en wijk daar niet teveel vanaf als je een natuurlijk resultaat wilt.

Stap 2: Check of je allergisch bent

Het kan zo zijn dat je een allergische reactie geeft op één van de ingrediënten in de verf. Doe daarom voordat je begint met verven een check. Breng met een wattenstaafje een aantal kleine hoeveelheden verf aan op je hoofdhuid (bijvoorbeeld achter het oor). Wanneer de huid binnen 48 uur rood of geïrriteerd wordt, verf je haar dan niet met dit product maar zoek een alternatief. Geen last van deze klachten? Dan kan je gaan verven.

Stap 3: Volg de gebruiksaanwijzing

Deze stap klinkt misschien te logisch, maar het is heel belangrijk om volgens de gebruiksaanwijzing te werk te gaan. Elke haarverf is namelijk anders en kan andere en onverwachte effecten geven wanneer je de gebruiksaanwijzing niet volgt. Draag ook handschoenen en een verflaken voordat je begint.

Stap 4: Het verven

Nu kan je beginnen met het verven. Let er hier op dat je al het haar goed meeneemt en alles met ongeveer evenveel verf bestrijkt. Wanneer je dit niet doet kan er kleurverschil ontstaan tussen verschillende plekken op het hoofd. Let ook goed op de aangegeven intrektijd.

Stap 5: De nazorg

Wanneer de verf lang genoeg heeft ingetrokken is het tijd om het haar uit te spoelen. Dit kan onder de douche of in de wasbak, wat je zelf fijn vindt. Houd hierbij wel je handschoenen aan en je ogen dicht. Slim is om eerst het haar een keer nat te maken en de hoofdhuid te masseren, zo gaat de verf van je hoofdhuid af. Hierna spoel je het haar uit totdat alle verf eruit is. Tot slot was je je haar met een kleurshampoo. Geniet nu van jouw prachtige haar!

Haarverf Must-Haves

Lees meer

  1. Alles over highlights

  2. Ontdek Bonacure Scalp Care van Schwarzkopf Professional

Bekijk alle blogs
Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken