cart
Dé kappersgroothandel sinds 1928
clock
Voor 14:00 besteld, morgen in huis
perfume
Gratis verzending vanaf €100 excl. BTW
truck
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar

Welke soorten loose powder zijn er?

Losse poeder, oftewel setting powder, is erg belangrijk voor een flawless make-up look. De loose powder houdt make-up de hele dag op zijn plek. Er bestaan verschillende soorten losse poeder. Denk bijvoorbeeld aan translucent powder, banana powder, matterende poeder of juist glowy poeder. Welk type poeder past het beste bij jouw huidtype?

Wat is een loose powder?

Poeder wordt vooral gebruikt om make-up de fixeren en de huid een mooie matte of juist glanzende finish te geven. De setting powder lockt foundation en concealer in op de plek waar deze zijn aangebracht, zodat het de hele dag perfect blijft zitten. Een populaire make-up techniek is baking. Met baking breng je een dikke laag loose powder aan op de huid of bijvoorbeeld specifiek onder de ogen. Dit laat je een tijdje inwerken of "bakken" en veeg je vervolgens weg. Hierdoor blijft foundation goed zitten en trekt deze niet in de fijne lijntjes van de huid. Ook kun je met de baking-technique de aandacht leggen op bepaalde features van het gezicht, zoals de jukbeenderen, neus, kin of onder de ogen.

Naast losse poeder kun je ook kiezen voor een compact powder als finishing. Compacte poeder is samengedrukt en werkt minder rommelig dan dat een losse poeder kan doen. Ideaal voor een snelle touch-up onderweg! Wel is losse poeder een stuk lichter dan compacte poeder om aan te brengen. Door de losse, poeder textuur is de kans groter dat de poeder alle kanten op vliegt. Zeker als je onderweg bent.

Verschillende soorten loose powder:

Losse setting powder is gemaakt van olie-absorberende mineralen. Hierdoor ontstaat er een gladde afwerking van de make-up look, vervagen poriën en fijne lijntjes én wordt de vettigheid van de huid tegen gegaan. Setting powder is verkrijgbaar in verschillende finishes. Ga jij voor een matte look? Of liever een subtiele glow? Er zijn poeders verkrijgbaar voor de droge huid, normale huid of vettige huid. Is jouw huid van nature olie-achtig? Dan heb je baat bij een extra matterende poeder om te voorkomen dat je gedurende de dag gaat glimmen.

Tot slot is er ook nog de populaire Banana Powder. Bananenpoeder heeft een subtiele gele kleur die ideaal is om donkere, blauwe kringen onder de ogen te camoufleren en grijze, vale of grauwe huid weer fris en levendig te maken. Banana Powder is vooral geschikt voor donkerdere huidskleuren met zowel warme als koele ondertonen. Celebrities zoals Kim Kardashian en Rihanna zijn helemaal fan van deze poeder om hun huid te laten stralen!

Welke poeder het beste bij jouw past hangt dus af van je huidtype en de gewenste finish.

Hoe breng je loose powder aan?

Breng de poeder aan met een losse poederkwast met zachte haren. Kies het liefst voor een kwast met natuurlijk haar, omdat echte haren poeder beter vasthouden en geleidelijk afgeven op het gezicht. Dit zorgt voor een natuurlijke en mooi geblende look. Voor de baking techniek kun je de poeder met een make-up spons of beautyblender aanbrengen op de gebieden die je wilt benadrukken. Laat minimaal 5 minuten baken en veeg vervolgens weg met een losse poederkwast.

Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken