cart
Dé kappersgroothandel sinds 1928
clock
Voor 14:00 besteld, morgen in huis
perfume
Gratis verzending vanaf €100 excl. BTW
truck
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar

Wat is het verschil tussen een no-yellow, no-orange en no-red shampoo?

Er komen steeds meer varianten neutraliserende shampoos op de markt. Hoog tijd om deze producten eens goed te vergelijken. Want welke zilvershampoo past het best bij jouw haar? No Yellow, No Orange of No Red? Verder op deze pagina lees je daar meer over!

Voordelen van no-yellow, no-orange en no-red shampoos

Deze 3 soorten shampoos neutraliseren de ongewenste, warme kleurtinten in het haar. De koele tonen in het haar worden benadrukt voor een mooie, koele resultaten die helemaal trendy zijn. Een no-yellow, no-orange of no-red shampoo behoudt de kleur langer dan een normale shampoo. Koele kleurrichtigingen door bijvoorbeeld een mooie spoeling of toner blijven langer koel dankzij verzorging met de juiste producten. Geniet langer van je kleur!

Een no-yellow shampoo wordt ook wel een zilvershampoo of paarse shampoo genoemd. No-orange shampoos hebben een blauwe kleur en worden daarom ook blauwe shampoos genoemd en no-red heet ook wel een groene shampoo.

Een kleur-corrigerende shampoo wordt gebruikt om ongewenste warmte te neutraliseren. De verschillende kleuren zijn dan ook geschikt voor diverse kleuren haar. In een kleurenwiel kun je zien welke kleuren recht tegenover elkaar staan en elkaar daarom kunnen neutraliseren.

Wat is en doet een zilver shampoo?

Zilver shampoo is een shampoo die ongewenste gele tinten in het haar neutraliseert. De shampoo heeft een blauw/paarse kleur die de koelere tonen in het haar benadrukt. Een zilver shampoo wordt vooral geadviseerd voor natuurlijk blond en grijs haar, geblondeerd haar en highlights. Een zilvershampoo veranderd de kleur van het haar niet. De shampoo verandert enkel de tint, waardoor het haar lichter kan lijken. De shampoo is vooral geschikt voor natuurlijk blond en grijs haar, geblondeerd haar en haar met highlights. 

Er zit een reden achter de aparte kleur van zilver shampoo. De blauw/paarse kleur is op basis van het kleurenwiel gemaakt. Op het kleurenwiel is te zien dat de kleuren geel en paars recht tegenover elkaar staan. Dit betekent dat deze 2 kleuren elkaar neutraliseren. Zilver shampoo neutraliseert en verandert dus de tint van het haar. De haren kunnen dan lichter van kleur lijken maar eigenlijk maakt de shampoo het haar niet lichter van kleur. Een zilver shampoo bevat directe kleurstoffen die helpen bij het neutraliseren van gele ondertonen in haarniveaus van 8-10+.

No-Yellow verzorging

Wat is en doet een blauwe shampoo?

Blauw shampoo is een neutraliserende shampoo die oranje tinten laat verdwijnen. Een blauw shampoo maakt de haarkleur koeler, net als een zilvershampoo. De shampoo veranderd de haarkleur niet. Een No-Orange shampoo wordt dan ook geadviseerd om bij brunettes te gebruiken, zowel natuurlijk bruin haar als geverfd haar. Bruin haar kan koperachtig/oranje worden vanwege de warme haartint. Dankzij een blauw shampoo kunnen de oranje tinten geneutraliseerd worden en worden de koele tinten benadrukt. Blauwe shampoo is vooral geschikt voor bruin en donkerblond haar.

Op het kleurenwiel kan je zien dat de kleuren oranje en blauw recht tegenover elkaar staan en elkaar dus neutraliseren. No-Orange shampoo zorgt ervoor dat de haartint koeler wordt. Onthoud wel dat zo’n shampoo het haar niet lichter van kleur maakt maar juist neutraliseert. Blauw shampoo bevat directe kleurstoffen die helpen bij het neutraliseren van oranje ondertonen in haarniveaus 5-7.

No-Orange verzorging

Wat is en doet een groene shampoo?

Om van ongewenste rood tinten in het donkere haar af te komen is een groene shampoo geschikt. Een groene shampoo werkt net als een zilvershampoo of blauwe shampoo. De haarkleur veranderd niet, maar de tint wel. Hierdoor kan het haar een andere kleur lijken. Donkere haarkleuren kunnen snel een rode gloed krijgen door de natuurlijke warmte in het haar. Wil je koele donkere lokken? Dan is een groene shampoo zeker een aanrader!

Als je het kleurenwiel bekijkt zie je dat de kleuren rood en groen tegenover elkaar staan. Deze kleuren neutraliseren elkaar. No-Red shampoo is geschikt voor gekleurd en natuurlijk haar met een donkere basis. Een groene shampoo bevat directe kleurstoffen die helpen bij het neutraliseren van rode ondertonen in haarniveaus 1-4.

No-Red verzorging

Informatie over de shampoos en kleurwiel

Wat is een kleurwiel?

Een kleurenwiel wordt gebruikt om haarverf te mengen en om verkeerd uitgepakte haarkleuringen te neutraliseren. Kleuren die tegenover elkaar staan heffen elkaar op. Op het kleurenwiel hieronder zijn verschillende kleuren te zien. Maar wat betekenen deze kleuren en hoe kun je een kleurenwiel het beste gebruiken? Wij leggen het uit!

Er bestaan 3 zuivere kleuren, rood, geel en blauw. Deze 3 kleuren worden ook wel de primaire kleuren genoemd. Na de primaire kleuren komen de secundaire kleuren. Deze 3 kleuren zijn oranje, groen en violet. Als een primaire kleur met een secundaire kleur mengt krijg je een tertiaire kleur. Tertiaire kleuren zijn geel-oranje, rood-oranje, geel-groen, blauw-groen, rood-violet en blauw-violet.

In totaal zijn er 12 verschillende kleuren die ook wel kleurkarakters of kleurtonen worden genoemd. Kleurkarakters kunnen warm, koel of neutraal zijn. De kleuren geel t/m violet-blauw (rechterkant van de cirkel) worden gezien als warme tinten. De kleuren violet t/m geel-groen (linkerkant van de cirkel) zijn koele tinten.

Hoe werkt het kleurenwiel samen met no-yellow, no-orange en no-red producten? Kleuren die recht tegenover elkaar in de cirkel staan zijn complementair en zijn geschikt om mee te neutraliseren. Voor welke kleur shampoo jij moet gaan hangt af van welke kleur je wilt neutraliseren. Als je naar de cirkel kijkt zie je dat violet recht tegenover geel staat. Om gele tinten in het haar te neutraliseren gebruik je een no-yellow shampoo met violet pigmenten. Als we iets verder kijken zie je dat blauw recht tegenover oranje staat en groen tegenover rood. Om oranje tinten te neutraliseren heb je dus een shampoo met blauwe pigmenten (no-orange) nodig. Voor rode tinten kun je het beste een groene shampoo kiezen. Om een beetje houvast te geven hebben we een checklist gemaakt:

  • Paarse shampoo: je wilt gele tinten neutraliseren, hebt blond of grijs haar rond kleurniveau 8-10+ en wilt een koele of assige kleurtoon behalen.

  • Blauwe shampoo: je wilt oranje tinten neutraliseren, hebt bruin of donkerblond haar rond kleurniveau 5-7 en wilt koele, natuurlijke tinten behalen.

  • Groene shampoo: je wilt rode tinten neutraliseren, hebt donkerbruin of zwart haar rond kleurniveau 1-4 en wilt koele, natuurlijke tinten behalen.

Tip: ongeacht je haarkleur is het belangrijk om vooral te kijken naar de tinten die je wilt neutraliseren. Heb je blond haar met een oranje gloed? Dan ben je als blondine beter gebaat bij een No Orange shampoo. Bruin haar kan ook gelig ogen of rode tinten hebben. Pas je neutraliserende producten dan ook aan op de tint die je wilt neutraliseren om het gewenste resultaat te bereiken.

Wat moet ik doen als mijn haar paars, blauw of groen is geworden?

Oh no.. je paarse shampoo iets te lang in laten trekken? Een gekleurde shampoo kan doorslaan, waardoor het haar een paarse, blauwe of groene gloed kan krijgen. We raden altijd aan om een neutraliserende shampoo 2-5 minuten in te laten trekken. Is de conditie van jouw haar niet optimaal door bijvoorbeeld blonderen of andere chemische behandelingen? Dan raden we aan om de shampoo niet langer dan 2 minuten in te laten trekken. Geblondeerd haar is vaak wat poreuzer, waardoor de gekleurde shampoo makkelijker kan doorslaan op je lokken. Heeft je haar toch een paarse, blauwe of groene tint? Maak je geen zorgen, de doorgeslagen gloed is gemakkelijk weer uit het haar te krijgen. Meestal is 1x wassen met een 'gewone' shampoo al voldoende. Is de gloed nog niet uit je haar? Probeer dan om nog een keer te wassen. De gloed wordt vanzelf minder en zal verdwijnen. 

Mijn shampoo neutraliseert niet de gewenste kleur, wat kan ik doen?

Ben je helemaal fan van koele kleurrichtingen? Maar wil het gewenste resultaat bij jou niet lukken? Ga dan eerst na of je een goede, professionele shampoo hebt gekocht. Op Voorkappers.nl verkopen wij enkel no-yellow, no-orange en no-red shampoos van de meest professionele merken. Deze zijn uitgebreid getest en bevatten voldoende pigment om de gewenste resultaten te bereiken. Heb je de juiste producten in huis, maar wil het nog niet lukken? Dan kun je de volgende tips proberen:

Houdt je altijd aan de gebruiksaanwijzing van jouw product. Staat er op de verpakking vermeld dat je maximaal 2 minuten mag laten intrekken? Houdt je hier dan ook aan en spoel de shampoo na 2 minuten uit. Als jouw haarkleur wat donkerder is kan het zo zijn dat de shampoo nog niet optimaal neutraliseert binnen de aanbevolen tijd. Probeer dan langzaam de tijd te rekken met bijvoorbeeld 1 minuut extra en kijk wat dit voor effect oplevert. Ga nooit in één keer voor een veel te lange inwerktijd. De kans dat de kleur dan doorslaat is erg groot en bovendien werkt dit alleen maar negatief op de conditie van je haar.

Werkt tip 1 nog niet? Probeer dan om je gekleurde shampoo aan te brengen op handdoekdroog haar. Water is erg belangrijk om de shampoo goed over het haar te verspreiden, maar teveel water kan als barrière dienen. Daardoor kan de shampoo minder effectief werken. Verwijder het overtollige water uit het haar en breng de neutraliserende shampoo aan op handdoekdroog haar, zodat je haar het pigment beter kan oppakken. Kies je voor aanbrengen op handdoekdroog haar? Houdt dan een inwerktijd van 1 minuut aan. Op droger haar pakt het pigment sneller en is de kans op doorslaan ook groter. Breng de shampoo NOOIT aan op compleet droog haar. Als er geen water bij zit wordt de shampoo niet goed verspreid en kan het resultaat ongelijk worden.

Nog niet tevreden met de neutralisatie? Combineer jouw shampoo dan met een bijpassende conditioner of haarmasker uit een no-yellow, no-orange of no-red lijn voor het beste resultaat. Fan van no-yellow? Dan kun je zelfs gaan voor de neutraliserende mousse van Fanola of de verzorgende producten zoals de Shield Mist of de Thermo-Protective Cream. Ook kun je bij je kapper aanvragen of ze met het blonderen al rekening willen houden met neutralisatie. Er bestaan namelijk ook blondeerpoeders met violet, blauw of groen pigment. Zo wordt de ongewenste warmte gelijk al in stap 1 geneutraliseerd. 

Lees meer

  1. Haarkleurtrends in de lente van 2024

  2. Wedding season almost here!

Bekijk alle blogs
Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken