cart
Dé kappersgroothandel sinds 1928
clock
Voor 14:00 besteld, morgen in huis
perfume
Gratis verzending vanaf €100 excl. BTW
truck
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar
 

Hoe ontstaat haarbeschadiging?

Het haar kan beschadiging oplopen. Dit kan met meerdere factoren te maken hebben. Op deze pagina worden de omgevingsfactoren, thermale factoren, chemische factoren en mechanische factoren besproken.

Ontzettend vervelend als het haar beschadigd is. Echter is het mogelijk om beschadigingen aan het haar te voorkomen. Denk aan zonverzorgingsproducten die het haar beschermen tegen de UV-stralen en hittebescherming tegen de warmte van een krultang of föhn. Toch kan het gebeuren dat het haar al beschadigd is. Het is belangrijk om te realiseren dat “dood” haar niet meer te redden is en afgeknipt moet worden. Zo maak je het haar weer voller en ziet het er weer gezonder uit.

Om het haar te beschermen tegen de vier factoren van haarbeschadiging, zijn er natuurlijk producten nodig. Denk aan Wella SP Sun UV Protect Spray, deze spray beschermt het haar tegen UV-straling. Het product Wella EIMI Thermal Image Heat Protection Spray is een beschermende haarspray tegen de hitte van een stylingtool. Voor haarbescherming tegen de zon raden we je aan om een kijkje te nemen op de pagina “zonbescherming voor het haar”. 

Oorzaken en oplossingen 

 

De oorzaken van haarbeschadiging met de oplossingen
Er zijn meerdere factoren die haarbeschadiging veroorzaken. Hieronder worden de vier meest voorkomende oorzaken genoemd. Onder de factoren worden tips gegeven over hoe je het haar het beste kan beschermen tegen deze vier factoren.

Oorzaak 1
Omgevingsfactoren: denk bij omgevingsfactoren aan zonlicht/UV-straling, luchtvervuiling, kou en luchtvochtigheid. Het is onwijs schadelijk voor het haar.

Oplossing
Gebruik zonbescherming voor het haar. Kies producten uit de lijn van Wella Invigo. In deze lijn zit een goedwerkende spray die het haar tijdens de blootstelling van zon, zee en strand beschermt. Ook zit er een reinigende shampoo en herstellende conditioner in de lijn, die het haar weer een oppepper geeft na alle invloeden van buitenaf. 

 

Oorzaak 2
Mechanische factoren: de haren wassen, afdrogen en borstelen is schadelijker dan je denkt. Tenzij je gebruikt maakt van middelen die voor jouw haartype geschikt zijn. Elastiekjes die het haar afknellen zijn ook niet bevorderend voor de gezondheid van het haar.

Oplossing
Het is bekend dat het schadelijk is om het haar vaak te wassen met shampoo. Probeer dit niet elke dag te doen en kies dit keer voor een droogshampoo, zoals Goldwell Ultra Volume Bodifying Dry Shampoo. Deze shampoo is ideaal voor fijn tot normaal haar dat futloos is. Wat ook een goede tip is om een borstel te gebruiken dat voor jouw haartype geschikt is. Het leuke merk Tangle Teezer heeft verschillende soorten borstels voor alle haartypes. Gebruik voor het vastbinden van het haar geen afknellende elastieken en kies voor een niet-schadelijke elastiek, zoals die van Invisibobble Sprunchie Slim. Dit zijn elastieken die niet schadelijk zijn voor het haar en geen hoofdpijn veroorzaken. Deze elastieken zijn ideaal voor wat dunner haar. 

 

Oorzaak 3
Thermale factoren. Zonder hittebescherming gebruik maken van een föhn. Krultang of stijltang is funest voor het haar.

Oplossing
Prachtig om krullen in het haar te maken met een krultang of stijltang maar vergeet dan niet om hittebescherming te gebruiken! Het is geen pretje voor het haar als er een stylingtool van 200 graden zonder bescherming de haren aanraakt. Wees de verbrande haren voor en gebruik een hittebescherming tegen de warmte van een stylingtool. Schwarzkopf OSiS+ Flatliner Heat Protection Spray biedt een hittebescherming tot wel 230 graden. Dit product is ideaal voor het voorkomen van haarbescherming. 

 

Oorzaak 4
Chemische factoren. Denk hierbij aan chemische behandelingen, zoals het verven van haar. Vergeet niet dat een shampoo, conditioner en haarstylingsproducten ook slecht kunnen zijn. Blonderen/highlighten/balayage/etc valt ook onder chemische behandelingen, net zoals het zetten van een permanent of juist een straightening behandeling. 

Oplossing
Na het verven valt jouw haar in de doelgroep van beschadigd haar. Het is dan ook belangrijk om na het verven de juiste doucheproducten te gebruiken. Denk aan de herstellende, sulfaatvrije en siliconenvrije shampoo van Wella Elements. Deze lijn heeft nog veel meer producten die ideaal zijn voor droog, gestrest en gekleurd haar. Deze lijn voedt het haar tot in de punten en geeft het haar weer een volume boost. 

 

Slapen
Slapen met een losse knot of vlecht zorgt ervoor dat het haar niet in een klit terecht kan komen. Het is dus bevorderlijker voor het haar om het vast te dragen in plaats van los. Denk ook aan de stof van de kussensloop. Een zachte kussensloop is betervoor het haar dan een ruwe kussensloop. 

Heb je na het lezen van de informatie over de oorzaken en oplossingen nog vragen? Stel ze dan gerust! Contact opnemen kan via de e-mail [email protected] of telefonisch via het nummer 0229 552 244. Onze klantenservice staat klaar om uw vragen te beantwoorden.

Aanbevolen producten voor het oplossen van haarbeschadiging

 • De Lijn Van Wella Invigo Sun

  De Lijn Van Wella Invigo Sun

  De lijn van Wella Invigo Sun biedt het haar de perfecte zonbescherming. De shampoo reinigt het haar grondig en de conditioner hersteld het haar. Tijdens het zonnen kan je de haarspray gebruiken zodat de zon minimale schade kan aanrichten.

 • Bodifying Dry Shampoo

  Bodifying Dry Shampoo

  Goldwell Ultra Volume Bodifying Dry Shampoo 250ml is een droogshampoo die het haar volume en een glans geeft. Dankzij deze droogshampoo hoef je het haar niet elke dag meer te wassen en voorkom je eventuele haarbeschadiging.

 • Invisibobble Sprunchie Slim

  Invisibobble Sprunchie Slim

  Invisibobble Sprunchie Slim zijn elastieken die speciaal ontworpen zijn voor wat dunner haar. Deze niet schadelijke elastieken zijn in duo verpakkingen te verkrijgen. Dankzij deze elastieken krijg je geen knikken of bobbels in het haar.

 • The Wet Detangler Midnight

  The Wet Detangler Midnight

  Tangle Teezer The Wet Detangler Midnight Black is de ideale borstel voor het pijnloos weg halen van klitten uit het haar. Deze borstel kan zelfs tijdens het douchen gebruikt worden voor het pijnloos ontwarren, zo voorkom je haarbeschadiging.

 • Heat Protection Spray

  Heat Protection Spray

  Schwarzkopf OSiS+ Flatliner Heat Protection Spray 200ml is een hittebeschermingspray die het haar tot 230 graden beschermt. Gebruik deze spray voordat je met een stylingtool werkt. Zo voorkom je vervelende haarbescherming.

 • De Lijn Van Wella Elements

  De lijn van Wella Elements

  De Lijn Van Wella Elements bevat sulfaatvrije en siliconenvrije haarproducten. Deze producten voeden het haar tot in de punten en is perfect voor droog, gestrest, beschadigd en geverfd haar. Het haar krijgt een ultieme boost!

 

Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken